Tetor 29, 2020 20:00 Europe/Tirane
  • Ruhani: Sanksionet nuk kanë arritur të na thyejnë

Presidenti iranian Hasan Ruhani deklaroi se sanksionet e Shteteve të Bashkuara nuk kanë arritur të thyejnë rezistencën e Iranit, duke shprehur siguri se kombi iranian do të përballojë me sukses situatën aktuale.

"Sanksionet nuk kanë arritur të na thyejnë, duke arritur vetëm t'i vendosin njerëzit nën presion dhe t'u shkaktojnë atyre vështirësi", tha Ruhani të Enjten. Presidenti ishte duke folur gjatë një ceremonie të mbajtur në Teheran për të shënuar inaugurimin e planeve zhvillimore të Ministrisë së Energjisë në të gjithë vendin. "Sidoqoftë, masat shtrënguese ekonomike nuk kanë arritur ta detyrojnë Iranin të braktisë projektet e tij të zhvillimit", tha Ruhani. "Ne i vazhduam projektet dhe unë jam i sigurt se njerëzit tanë të dashur do t'i tejkalojnë këto probleme", shtoi ai. Shefi ekzekutiv i Iranit, ndërkohë, këshilloi me forcë drejt solidaritetit kombëtar dhe kundër përpjekjeve për të demoralizuar njerëzit në mes të kësaj situate. Të gjithë duhet të qëndrojnë pranë njëri-tjetrit dhe t'i japin ndihmë njëri-tjetrit në këto ditë, përfundoi Ruhani.

 

Tags

Komente