Nëntor 23, 2020 19:57 Europe/Tirane
  • Urime për përvjetorin e lindjes së Imamit të 11-të të myslimanëve Shi'it të botës

Nesër (e martë), 8 Rabi al-Thani i vitit 1442 hixhri kameri, e barabartë me 24 nëntor 2020, është ditëlindja e Imam Hasan Askeri (as), lajmëtari i Shpëtimtarit të premtuar (as).

Çdo vit, në përvjetorin e lindjes së Imamit të 11-të të myslimanëve Shi'itë, populli i Iranit dekoron qytetet dhe feston këtë ditë të madhe duke shpërndarë ëmbëlsira dhe duke organizuar ceremoni festive nëpër qendra fetare dhe kulturore, por këto ceremoni nuk do të mbahen këtë vit për shkak të përhapjes së pandemisë së COVID-19. Imam Hasan Askeri (as) lindi më tetë të muajit Rabi al-Thani në vitin 232 hixhri në qytetin e Medinës. Ky Imam i ndritur u përpoq të ruante dhe përhapte fenë Islame duke shpjeguar idetë Shi'ite dhe duke hedhur poshtë devijimet fetare, si dhe duke shpjeguar veprimet e myslimanëve gjatë Imamatit të Hazretit Mehdi (a.s.), i përgatiti ata për mungesën e gjatë të Imamit të fundit. Imam Hasan Askeri (as) si fëmijë përfitoi nga njohuritë e babait të tij, Imam Hadi (as), dhe në moshën 22 vjeç, me martirizimin e babait të tij fisnik, ai ndërmori misionin e rëndë të Imamatit për 6 vjet deri në martirizimin e tij.

 

Tags