Nëntor 25, 2020 19:01 Europe/Tirane
  • SHBA frikësohet nga fuqia ushtarake e Iranit

"Armiku është zhgënjyer nga dështimet e njëpasnjëshme të planeve të tij për ndërhyrje ushtarake kundër Republikës Islamike të Iranit," tha të mërkurën komandanti i Korpusit të Gardës Revolucionare Islamike (IRGC).

Gjeneral Majori Husein Salami theksoi: “Opsioni ushtarak është përjashtuar nga planet anti-iraniane të armiqve tanë dhe ata tani po synojnë si besimet fetare të bashkatdhetarëve tanë në një luftë kulturore, ashtu edhe jetesën e njerëzve brenda kornizës së një lufte të vërtetë ekonomike. " "Basixh [Forcat Vullnetare] është gati të mbrojë vlerat e Revolucionit dhe të forcojë rezistencën kombëtare të iranianëve kundër armiqve," shtoi ai. Gjenerali Salami foli për aktivitetet e forcave Basixh, në kontekstin e krizës së pandemisë COVID-19 dhe shtoi: "Basixh është një organ i fuqishëm dhe vendimtar ushtarak, por ai ka dalë në pah sot për të luftuar kundër pasojave ekonomike të shkaktuara nga pandemia e koronavirusit, veçanërisht për të lehtësuar vështirësitë e jetesës së shtresave shoqërore më të prekura nga pandemia". Gjeneral Salami, komandant i Korpusit të Gardës Revolucionare Islamike tha se sot mijëra anëtarë të forcave Basixh janë bashkuar me Ministrinë e Shëndetësisë për të shkuar derë më derë si pjesë e planit kombëtar të testimit për COVID-19.

 

Tags