Janar 02, 2021 08:57 Europe/Tirane
  • Haxh Kasem Sulejmani, boshti i rezistencës dhe regjimi sionist

Mëngjesi i 3 janarit është përvjetori i parë i martirizimit të haxhi Kasem Sulejmani. Boshti i rezistencës shpreh respekt në kujtimin të këtij dëshmori të madh, ku nga mungesa e këtij komandanti të rezistencës është i kënaqur regjimi sionist. Pyetja e rëndësishme është se çfarë shërbimesh ka dhënë Gjeneral Sulejmani për Boshtin e Rezistencës, gjë që e zemëroi regjimin sionist.

Shërbimet e Haxhi Kasem  Sulejmani mund të analizohen në pika të ndryshme. Çështja e parë është se haxhi Kasem Sulejmani ishte boshti i kohezionit dhe integritetit të rezistencës. Një nga strategjitë më të rëndësishme të sionizmit ndërkombëtar është krijimi i përçarjeve dhe ndasive midis vendeve islamike dhe parandalimi i unitetit dhe kohezionit të grupeve në boshtin e rezistencës. Ky kohezion dhe unitet bëri që me kalimin e kohës, pozicioni i boshtit të rezistencës të forcohet dhe ekuilibri i fuqisë të ndryshojë. Një çështje tjetër është se miti i pathyeshëm i regjimit sionist u shkatërrua haptazi në vitin 2006. Para vitit 2006, regjimi sionist kishte fituar të gjitha luftërat me shtetet Arabe, por lufta 33-ditore i dha fund pathyeshmërisë së Izraelit. Dëshmori Sulejmani ka luajtur një rol të spikatur në këtë çështje. Ky rol u luajt në formën e të mos pasurit frikë nga armiku, komandimi i fushës së betejës dhe rrënjosja e idesë së besimit në fitore tek luftëtarët. Hussein Al-Khalil, zëvendës sekretari i përgjithshëm politik i Hezbullahut, në lidhje me rolin e dëshmorit haxhi Kasem Sulejmani në luftën 33-ditore tha se haxhi Kasem ndoqi luftën nga brenda Libanit. Çështja e tretë ishte ndihma në forcimin e fuqisë parandaluese të boshtit të rezistencës. Ndërsa rezistenca nuk ishte e pajisur mirë për sa i përket pajisjeve para luftës 33-ditore në 2006, ajo ka ndryshuar gradualisht. Raketat e sotme të rezistencës mund të godasin kudo në Palestinën e pushtuar. Në këtë drejtim, Sekretari i Përgjithshëm i Xhihadit Islamik Palestinez, Ziad Nakhaleh, vlerësoi Haxhi Kasemin për rolin e tij në ndihmën ndaj rezistencës Palestineze, duke thënë se ai kishte propozuar idenë e trajnimit të palestinezëve për të ndërtuar armë dhe se rezistenca palestineze tani ka bërë përparim në ndërtimin e armëve. Këto janë vetëm disa nga shërbimet strategjike që haxhi Kasem Sulejmani dha për boshtin e rezistencës. Si rezultat i këtyre shërbimeve, të cilat, natyrisht, u kryen me ndihmën dhe mbështetjen e komandantëve dhe personaliteteve të tjera të rezistencës si Emad Mughniyeh, Abu Mahdi al-Mohandes dhe të tjerë, gjatësia e luftërave të boshtit të rezistencës me regjimin sionist është zvogëluar. Regjimi sionist nuk ka bërë edhe një luftë të vetme kundër Hezbullahut në Liban që nga lufta 33-ditore në vitin 2006 sepse është i vetëdijshëm për fuqinë parandaluese të Hezbullahut. Lufta e regjimit sionist me palestinezët është reduktuar në dy ditë, e fundit ishte ajo në vitin 2019, pas së cilës regjimi u detyrua të pranonte armëpushimin. Një shërbim tjetër i shkëlqyeshëm që haxhi Kasem Sulejmani bëri për boshtin e rezistencës ishte ajo në luftën kundër terrorizmit gjatë dekadës së fundit. Boshti Arab-sionist-perëndimor përdori grupe terroriste për të përmbysur regjimin sirian ose për të shpërbërë integritetin e tij territorial, si dhe për të krijuar një kalifat të ISIS në Irak. Padyshim, dështimi i këtij boshti në arritjen e qëllimeve të tij ishte rezultat i rolit të pazëvendësueshëm të haxhi Kasem Sulejmani në luftën kundër terrorizmit. "Komandantët irakianë thanë se Haxhi Kasem ishte gjithmonë në krye të frontit të luftës kundër takfiristëve të ISIS dhe ishte në krah të popullit irakian dhe sirian," tha Seyed Hassan Nasrullah, sekretari i përgjithshëm i Hezbullahut në Liban. Ishin këto shërbime që zemëruan regjimin sionist dhe Shtetet e Bashkuara kundër komandantit të madh të rezistencës, Haxhi Kasem Sulejmani, dhe që i çoi ata të kryenin një krim të madh dhe të vrisnin këtë komandant të madh të rezistencës.

Tags