Janar 20, 2021 09:47 Europe/Tirane
  • Miryusefi: Arrestimi i një profesori iranian në Shtetet e Bashkuara është për shkak të qëllimeve të administratës Trump

Zëdhënësi i delegacionit iranian në Kombet e Bashkuara tha se arrestimi i Kaveh Afrasiabi në Shtetet e Bashkuara, një ekspert i marrëdhënieve ndërkombëtare dhe profesor në një universitet iranian, ishte rezultat i paragjykimit anti-iranian të administratës Trump.

Sipas IRNA, Alireza Miryusefi, këshilltar për media dhe zëdhënës i delegacionit iranian në Kombet e Bashkuara, të martën në mbrëmje në reagim ndaj arrestimit të Kaveh Afrasiabi në Shtetet e Bashkuara nga administrata Trump, një ekspert i marrëdhënieve ndërkombëtare dhe profesor në universitetet iraniane, tha se ishte për të ardhur keq kur dëgjohet se në orët e tij të mbylljes, Trump, një fanatik dhe anti-iranian, ka arrestuar një profesor të universiteti iranian me akuza të rreme. Mir Yousefi deklaroi se Afrasiabi nuk ka punuar si përfaqësues i Iranit dhe ka punuar vetëm si profesor universiteti dhe ekspert i marrëdhënieve ndërkombëtare. Zëdhënësi i delegacionit iranian në Kombet e Bashkuara shtoi se Afrasiabi kishte siguruar konsultime për delegacionin iranian për çështje ndërkombëtare dhe se marrëdhënia e tij e punës me misionin e Republikës Islamike të Iranit ishte transparente që nga fillimi. Departamenti i Drejtësisë i SHBA njoftoi të martën se Kaveh Afrasiabi ishte arrestuar. Sipas njoftimit të Departamentit të Drejtësisë të SHBA, kryerja e intervistave dhe prania e Afrasiabi në rrjete të ndryshme të lajmeve konsiderohet si një lloj lobimi.

Tags