Janar 21, 2021 08:42 Europe/Tirane
  • Takhtrevançi: Periudha e ankorimeve të presionit maksimal ka mbaruar

Përfaqësuesi i përhershëm i Iranit në Kombet e Bashkuara ka thënë se epoka e atyre që ishin krenarë me politikën e "presionit maksimal" me shpresën për ta gjunjëzuar Iranin ka mbaruar.

Sipas IRNA, Maxhid Takhtrevançi e shkroi këtë në llogarinë e tij në Twitter të Mërkurën në përgjigje të përfundimit të mandatit katër-vjeçar të Donald Trump dhe ekipit të tij anti-iranian i cili përdori politikën e presionit maksimal kundër popullit iranian për t'i detyruar ata të dorëzohen. Ai shtoi: "Realiteti i Iranit nuk mund të injorohet dhe të gjitha përpjekjet për ta dobësuar atë kanë dështuar. Përfaqësuesi i Përhershëm i Iranit në Kombet e Bashkuara vazhdoi:" A do të mësojë administrata e re e SHBA nga armiqësia, injoranca dhe dështimet e së kaluarës? Koha do të gjykojë. Pas tërheqjes së tij të paligjshme nga marrëveshja bërthamore (8 maj 2018), Shtetet e Bashkuara kanë filluar një fushatë gjithëpërfshirëse për të bërë presion mbi Iranin. Trump kishte premtuar të tërhiqej nga marrëveshja bërthamore dhe të ndiqte të ashtuquajturën "fushatë presioni maksimal" për të bindur Iranin të vinte në tryezën e negociatave për të arritur një "marrëveshje më të mirë", tha ai. Megjithëse presidenca e tij mbaroi, ai nuk arriti ta realizojë këtë qëllim.

Tags