Shkurt 12, 2021 20:01 Europe/Tirane
  • Forca Tokësore e IRGC posedon një forcë shkatërruese sulmuese dhe mbrojtëse

Komandanti i Korpusit të Gardës së Revolucionit Islamik të Iranit (IRGC) thotë se fuqia sulmuese dhe mbrojtëse e Forcës Tokësore të IRGC do të jetë "shkatërruese" nëse përdoret në kombinim.

"Nëse ushtrohet fuqia e vërtetë e forcave tokësore, ajo do të djegë shtëpitë dhe foletë e armiqve," tha Gjeneral Majori Salami të Enjten, në margjinat e një stërvitje ushtarake, të koduar Profeti i Madh 16, në jugperëndim të Iranit. Salami tha se Forca Tokësore e IRGC ka fituar fuqi mbrojtëse fikse dhe të lëvizshme në terren, duke e bërë atë plotësisht të aftë për të ruajtur integritetin territorial të vendit dhe sigurinë kombëtare. "Forca Tokësore e IRGC ka fituar fuqinë sulmuese duke përdorur sisteme të ndryshme dhe ka arritur fuqi mbrojtëse fikse dhe të lëvizshme në terren kundër armiqve," shtoi ai. Gjenerali i lartë iranian gjithashtu tha se forcat tokësore demonstruan një nga stërvitjet më të lavdishme, më precize dhe më të fuqishme gjatë manovrës Profeti i Madh 16, e cila përfshinte njësi të ndryshme të dronëve, aviacionit, forcave të blinduara, artileri dhe forcat speciale. "Përdorimi i minave kërcyese në lartësi të lartë kundër objektivave në lëvizje të armikut është një ndryshim midis kësaj manovre dhe stërvitjeve të mëparshme," shpjegoi ai. "Në këtë stërvitje, u shfaq një kombinim i të gjithë elementëve kryesorë të fuqisë luftarake tokësore të IRGC," tha komandanti i Korpusit të Gardës së Revolucionit Islamik të Iranit, duke shtuar se një mbrojtje e fortë në pozicione fikse, operacionet anti-ajrore, përdorimi i helikopterëve sulmues të Forcës Tokësore dhe përdorimi i Dronëve ofensivë dhe minave kërcyese ishin ndër veprimet e ndërmarra gjatë stërvitjes. "Armiqtë duhet t'i frikësohen kësaj lëvizjeje, e cila buron nga besimi dhe e vërteta e zemrave të vëllezërve tanë dhe kësaj fuqie zjarri të krijuar nga iranianët," deklaroi ai.

 

Tags