Mars 05, 2021 07:25 Europe/Tirane
  • Katër vullnetarë të tjerë morën vaksinën Razi Cov Pars

Studiuesi kryesor i provës klinike të vaksinës iraniane "Razi Kov Pars" njoftoi se katër vullnetarë të tjerë morën këtë vaksinë.

Dr. "Saeed Kalantari", studiuesi kryesor i provës klinike të vaksinës iraniane Razi Cov Pars, tha për IRNA se: " Të enjten katër vullnetarë morën vaksinën iraniane të koronës të quajtur" Razi Cov Pars " dhe numrin e vullnetarëve që kanë marrë këtë vaksinë arriti në 10 persona ". Dr. Saeed Kalantari shtoi: Injeksioni i kësaj vaksine iraniane në formën e fazës së parë të provës klinike për 3 vullnetarë të tjerë do të bëhet të Shtunën (nesër). Ai theksoi: "Gjendja e përgjithshme e vullnetarëve që morën këtë vaksinë është e mirë dhe nuk janë vërejtur efekte anësore serioze. Vaksina Razi Cov Pars është vaksina e parë me injeksion të brendshëm të proteinave rikombinuara të koronës, e cila u prodhua në Institutin e Kërkimit të Vaksinave dhe Serumit Razi në përputhje me udhëzimet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Tags