Mars 06, 2021 07:15 Europe/Tirane
  • Gharibabadi: Irani nuk do ta lërë pa përgjigje vrasjen e dëshmorit Fakhrizadeh

Ambasadori dhe përfaqësuesi i përhershëm i Republikës Islamike të Iranit në organizatat ndërkombëtare në Vjenë theksoi se Irani nuk do ta lë pa përgjigje vrasjen e shkencëtarit të tij bërthamor.

Sipas agjencisë ISNA, "Kazem Gharibabadi", ambasadori dhe përfaqësuesi i përhershëm i Republikës Islamike të Iranit në organizatat ndërkombëtare në Vjenë, tha: "Provat e qarta tregojnë se regjimi sionist qëndron pas vrasjes kriminale të" Mohsen Fakhrizadeh ", një shkencëtar bërthamor iranian dhe për këtë ai duhet të mbajë përgjegjësi për një krim kaq çnjerëzor.  Sipas Gharibabadi: Pasojat fatkeqe të një veprimi kaq të tmerrshëm dhe të rrezikshëm mbi paqen dhe sigurinë ndërkombëtare janë për të ardhur keq.  Gharibabadi theksoi se terrorizmi, si një sfidë serioze ndaj bashkësisë ndërkombëtare, kërkon një përgjigje kolektive dhe se Irani i bën thirrje Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike të përmbushë detyrimet e saj sipas ligjit ndërkombëtar në luftën kundër terrorizmit dhe të dënojë me termat më të fortë akte të tilla çnjerëzore.  Mohsen Fakhrizadeh, kreu i Organizatës së Kërkimit dhe Inovacionit të Ministrisë së Mbrojtjes dhe Mbështetjes së Forcave të Armatosura dhe një nga shkencëtarët kryesorë të Iranit në industrinë bërthamore dhe të mbrojtjes, u martirizua në një sulm terrorist rreth Teheranit të Premten më 27 Nëntor 2020.  Media perëndimore publikoi raporte të shumta mbi rolin e Shteteve të Bashkuara dhe regjimit sionist në vrasjen e shkencëtarit bërthamor të Iranit.

Tags