Mars 08, 2021 09:40 Europe/Tirane
  • Vetë-mjaftueshmëria ndërkombëtare, një arritje e rëndësishme e Marinës

Zëvendës Koordinatori i Ushtrisë Iraniane tha: "Flota detare strategjike ka një rol të rëndësishëm dhe efektiv në autoritetin kombëtar të vendit."

Zëvendës  Koordinatori i Ushtrisë Iraniane dhe i marrëdhënieve me publikun të ushtrisë, Admirali Habibollah Sajari, në ceremoninë e kursit të gjashtë të arsimit luftarak të Martirit Sejed Shirazi, i cili u mbajt në Universitetin e bazës së Mbrojtjes Ajrore Khatam al-Anbia tha:  Sot, fuqitë e mëdha e kanë kuptuar se arena e deteve, veçanërisht ujërat e hapura dhe rrugët ujore ndërkombëtare të lidhura me pikat strategjike, kanë kapacitete të larta dhe kosto më të ulët në procesin e ndjekjes së qëllimeve strategjike dhe kanë kuptuar se kushtet e konkurrencës në këtë fushë mund të sigurojnë stabilitetin e fuqisë rajonale dhe globale.  Ai vazhdoi: "Aftësia dhe autoriteti i flotës strategjike të Republikës Islamike të Iranit në krijimin e një sigurie të qëndrueshme dhe luftimin e terrorizmit dhe piraterisë, veçanërisht në Gjirin e Adenit, është provuar për të gjithë botën".  "Në civilizimin detar, deti duhet të jetë porta më e rëndësishme për një komb në botë," tha zëvendës koordinatori i ushtrisë iraniane. Përdorimi i zonave bregdetare të vendit për zhvillimin ekonomik ka lidhje me jetën tonë në det.  Duke theksuar se një nga aplikimet e diplomacisë aktive të mbrojtjes është rritja e fuqisë parandaluese dhe parandalimi i luftërave të mundshme, Admiral Sajari vuri në dukje se: Republika Islamike e Iranit është një nga vendet që ka bërë parandalimin më të mirë mbrojtës në vitet e fundit.  Ai vazhdoi: "Një nga faktorët më të rëndësishëm në parandalimin mbrojtës është fuqia detare dhe ky autoritet është arritur me vetë-mjaftueshmëri në arenën ndërkombëtare dhe falë Revolucionit Islamik.  Në fund, ai vuri në dukje krijimin e sigurisë detare nga Flota Detare dhe tha: Flota Detare Strategjike e Ushtrisë ka kryer kërkime të gjera në fushën e trajnimit të fuqisë punëtore efikase dhe përdorimit të pajisjeve dhe armëve të përshtatshme dhe gjithmonë ka qenë në gjendje të vendosë sigurinë e linjës së transportit detar në Gjirin Persik, Detin e Omanit dhe Oqeanin Indian duke luajtur një rol të drejtpërdrejtë dhe indirekt.

Tags