May 09, 2021 20:06 Europe/Tirane
  • Velajati: Irani do të vazhdojë të mbështesë Palestinën si një nga përparësitë kryesore të politikës së tij të jashtme

Këshilltari i lartë i Liderit Suprem të Revolucionit Islamik Ajetollah Khamenei theksoi se çështja e Palestinës vazhdon të jetë një nga përparësitë kryesore të politikës së jashtme të Republikës Islamike, duke shtuar se Irani do të vazhdojë të mbështesë palestinezët si me fjalë, ashtu edhe me vepra.

Ali Akbar Velajati i bëri deklaratat të Dielën gjatë një webinari të mbajtur nga Asambleja Botërore e Zgjimit Islamik për të shënuar Ditën Ndërkombëtare të Kodsit. "Çështja e Palestinës është ende një nga çështjet më të rëndësishme dhe me përparësi për politikën e jashtme të Republikës Islamike të Iranit," tha Velajati, duke shtuar se Irani ndan të njëjtin front me vëllezërit e tij palestinezë, jo vetëm në politikë dhe arenat diplomatike, por edhe në fushën aktuale të veprimit dhe rezistencës anti-izraelite. "Irani do të qëndrojë me kombin palestinez dhe grupin e rezistencës deri në çlirimin e Jeruzalemit al-Kods nga pushtimi sionist," tha këshilltari i Liderit Suprem të Revolucionit Islamik. Velajati vuri në dukje se "sot, dhe në vijim të përpjekjeve të bëra nga grupet palestineze të rezistencës kundër regjimit sionist dhe për shkak të strategjive të sigurisë të përdorura nga fronti i Rezistencës në fushën e luftës kundër këtij regjimi, mbijetesa e këtij regjimi uzurpues përballet me sfida serioze nga brenda ”. Ai vuri në dukje se humbjet e kaluara të pësuara nga regjimi sionist në luftërat e tij kundër Libanit dhe Rripit të Gazës, si dhe dështimi i tij në Siri vërtetojnë qartë korrektësinë e parashikimit të Liderit Suprem të Revolucionit Islamik se "regjimi sionist nuk do të shohë 25 vitet e ardhshme ”.

 

Tags