May 13, 2021 20:51 Europe/Tirane
  • Shefi ushtarak i Iranit: Bilanci i fuqisë u zhvendos nga sionistët fëmijëvrasës, drejt palestinezëve

Komandanti më i lartë ushtarak i Iranit deklaroi se si rezultat i forcës në rritje të rezistencës anti-izraelite, ekuilibri i fuqisë në rajon ka ndryshuar në favor të palestinezëve në përballjen e tyre me regjimin sionist.

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura iraniane, Gjeneral Major Muhamed Bakeri i bëri deklaratat të enjten në një mesazh në të cilin dënoi me forcë aktet e fundit kriminale të regjimit sionist kundër popullit palestinez në territoret e okupuara. Duke theksuar nevojën për krijimin e një koalicioni strategjik dhe të fuqishëm për të zgjidhur çështjen e Palestinës, Gjeneral Major Bakeri tha: "Krimet e egra të kryera këto ditë nga regjimi brutal dhe fëmijëvrasës sionist në territoret e okupuara, dhe vrasja e një numri të madh të njerëzve agjërues, të shtypur, të pafajshëm dhe rezistentë të Palestinës, e kanë trishtuar shumë të gjithë botën, veçanërisht Umetin Islamik. " Komandanti i lartë iranian gjithashtu shprehu keqardhje për heshtjen e plotë të organizatave rajonale dhe ndërkombëtare, si dhe të atyre qeverive që pretendojnë të mbrojnë të drejtat e njeriut dhe të drejtat e kombeve përballë krimeve të Izraelit në territoret e okupuara. "Bilanci i fuqisë më shumë se kurrë është zhvendosur në favor të Palestinës në dritën e diskursit të rezistencës dhe Intifadës, si dhe asaj që tani po shfaqet përmes sulmeve të vazhdueshme të raketave të luftëtarëve të rezistencës palestineze në fushat e betejës kundër regjimit kriminal sionist , ”tha Gjeneral Bakeri. Ai gjithashtu paralajmëroi Izraelin dhe mbështetësit e tij rajonalë dhe jashtë-rajonalë, veçanërisht regjimin e Amerikës", se Fronti i Rezistencës Islamike dhe ndjekësit e rrugës së dëshmorëve të rezistencës kanë hapur rrugën për çlirimin e Palestinës dhe të Kudsit dhe për "eleminimin përfundimtar të regjimit sionist nga gjeografia e rajonit dhe nga toka e shenjtë".

 

Tags