May 14, 2021 07:39 Europe/Tirane
  • Zarif konsultohet me ministrin e jashtëm spanjoll

Ministri i Punëve të Jashtme të Republikës Islamike të Iranit u takua me Ministrin e Punëve të Jashtme dhe çështjeve të Bashkimit Evropian të Spanjës.

Sipas IRNA, Ministri i Jashtëm iranian Mohammad Javad Zarif, i cili është në Spanjë si pjesë e udhëtimit të tij në disa vende evropiane, u takua me Arancha González Laya, Ministri i Punëve të Jashtme dhe Çështjeve të Bashkimit Evropian në Spanjë.  Gjatë takimit, Zarif theksoi zgjerimin e bashkëpunimit midis dy vendeve në fusha të ndryshme, politike dhe ekonomike dhe forcimin e marrëdhënieve të turizmit midis dy vendeve.   Ministri i Jashtëm iranian gjithashtu iu referua zhvillimeve të fundit në Palestinën e okupuar dhe kushteve të vështira të popullit të saj në territoret e okupuara dhe theksoi nevojën për të ndaluar veprimet brutale të regjimit okupues në Kods kundër popullit palestinez. Zarif gjithashtu shpjegoi qëndrimin e Iranit mbi bisedimet e Vjenës. Arancha Gonzalez Laya, Ministër i Punëve të Jashtme dhe Çështjeve të Bashkimit Evropian të Spanjës, ndërsa theksoi rëndësinë e Iranit në rajon, shpjegoi pikëpamjet e veta për çështje të ndryshme, përfshirë UNHCR, çështjet rajonale dhe çështjet bilaterale. Para se të udhëtonte në Evropë, Ministri i Jashtëm i Republikës Islamike të Iranit shkoi në Siri dhe u takua me zyrtarët e këtij vendi.

Tags