May 16, 2021 18:52 Europe/Tirane
  • Programi i Ministrisë Iraniane të Shëndetësisë dhe Edukimit Mjekësor për

Ministri i Shëndetësisë, Trajtimit dhe Edukimit Mjekësor i Iranit njoftoi planin e Ministrisë së Shëndetësisë për një "vaksinim" mbarëkombëtar në vend.

Saeed Namaki, Ministri i Shëndetësisë, Trajtimit dhe Edukimit Mjekësor të Iranit, të Dielën tha: 14 milion njerëz në grupin e parë të synuar, përfshirë njerëzit mbi 60 vjeç dhe pacientë të veçantë dhe me sëmundje të pashërueshme në Iran, do të marrin vaksinën korona deri në fund të qershorit.  Namaki shtoi: Importet e reja të vaksinës Korona do të përdoren për vaksinim të gjerë dhe mbarëkombëtar në Iran.  Ministri i Shëndetësisë, Trajtimit dhe Edukimit Mjekësor të Iranit gjithashtu tha:  Në 24 orët e fundit, 162,000 doza të vaksinës janë injektuar në vend, që është një rekord dhe ne do të arrijmë rekorde më të larta në ditët në vijim.  Namaki theksoi: Ne ndjekim procesin e vaksinimin të koronës për të gjitha grupet e synuara sipas dokumentit kombëtar të vaksinimit.  

Tags