May 16, 2021 18:52 Europe/Tirane
  • Kalibaf: Mobilizimi serioz i parlamenteve është i domosdoshëm për të ndaluar krimet e regjimit sionist

Në një bisedë telefonike me kryetarin e parlamentit sirian, kryetari i parlamentit iranian theksoi se është e nevojshme mobilizimi serioz parlamentar për të ndaluar krimet e regjimit sionist.

Në një bisedë telefonike me kryetarin e parlamentit sirian Hamouda Sabbagh, Mohammad Bagher Kalibaf diskutoi zhvillimet në Palestinë dhe Kodsin e shenjtë.  Kalibaf, në këtë bisedë telefonike, vlerësoi rezistencën e popullit palestinez kundër krimeve të regjimit sionist, duke thënë: "Vendet Islame që mbështesin popullin palestinez nuk duhet të heshtin për krimet e fundit të regjimit të etur për gjak sionist. Ne duhet të mbështesim njerëzit e shtypur si politikisht ashtu edhe njerëzisht.  Kryetari i Asamblesë Konsultative Islamike të Iranit, ndërsa dënoi bombardimin e Gazës, shtoi: "Mbështetja e Shteteve të Bashkuara dhe disa vendeve perëndimore për veprimet kriminale të regjimit sionist në masakrimin e popullit palestinez është e habitshme dhe për të ardhur keq". Kalibaf theksoi mbështetjen e Republikës Islamike të Iranit për popullin e shtypur dhe rezistent të Palestinës. Hamoudeh Sabbagh gjithashtu në këtë bisedë telefonike tha: "Regjimi sionist vazhdon krimet dhe veprimet e tij kundër njerëzimit dhe shkeljen e të drejtave të njeriut".  

Tags