Janar 14, 2022 19:56 Europe/Tirane
  • Kthimi i përkohshëm i negociatorëve nga Vjena në kryeqytetet përkatëse

Negociatorët e lartë të Republikës Islamike të Iranit dhe të tre vendeve evropiane do të kthehen përkohësisht në kryeqytetet e tyre sot për dy ditë për të diskutuar qëndrimet e tyre politike dhe për disa konsultime.

Sipas agjencisë së lajmeve IRIB me qendër në Vjenë, bazuar në mirëkuptimin e krerëve të delegacioneve, negociatorët e lartë të Republikës Islamike të Iranit dhe të tre vendeve evropiane do të kthehen përkohësisht në kryeqytetet përkatëse, por bisedimet e ekspertëve do të vazhdojnë pa ndërprerje dhe kthimi i negociatorëve të lartë nuk do të thotë përfundim i raundit të tetë të bisedimeve. Republika Islamike e Iranit ka deklaruar se nëse arrihet një marrëveshje në Vjenë, pala që shkeli marrëveshje bërthamore duhet fillimisht të heqë sanksionet dhe pas verifikimit, veprimet korrigjuese bërthamore të Iranit do të pezullohen në kuadër të marrëveshjes. Teherani thekson se sa më seriozisht të jetë e përgatitur pala tjetër për heqjen e sanksioneve dhe sa më serioz të jetë pranimi i mekanizmave të parashikuara nga Republika Islamike e Iranit për heqjen e sanksioneve, aq më e shkurtër do të jetë koha për të arritur një marrëveshje përfundimtare.

 

Tags