Janar 15, 2022 08:53 Europe/Tirane
  • Amir Abdullahian: Fillon zbatimi i marrëveshjes 25-vjeçare Iran-Kinë

Në përfundim të vizitës së tij në Kinë, ministri i Jashtëm iranian tha: “Gjatë vizitës, të dy palët ranë dakord të shpallin të premten (dje) fillimin e zbatimit të marrëveshjes gjithëpërfshirëse për bashkëpunimin strategjik mes dy vendeve. "

Sipas IRNA, Husein Amir-Abdullahian në fund të takimeve të tij me ministrin e Jashtëm kinez tha:  Gjatë kësaj vizite, ne ramë dakord që të dy palët të shpallin fillimin e zbatimit dhe funksionimit të marrëveshjes 25-vjeçare të bashkëpunimit gjithëpërfshirës strategjik dhe afatgjatë ndërmjet dy vendeve. Ministri i Jashtëm iranian tha: Ndër çështjet e tjera në rendin e ditës ishte fakti që ne i dërguam Presidentit të Kinës një mesazh me shkrim nga Presidenti i Republikës Islamike të Iranit për zbatimin e marrëveshjes 25-vjeçare dhe çështje të ndryshme rajonale dhe ndërkombëtare. Amir Abdullahian gjithashtu tha se kemi pasur diskutime të hollësishme për temën e bisedimeve të Vjenës për heqjen e sanksioneve:  Përfaqësuesi kinez në Vjenë, së bashku me përfaqësuesin rus, luajnë një rol pozitiv në mbështetjen e të drejtave bërthamore të Republikës Islamike të Iranit dhe në mbështetjen e heqjes së sanksioneve. Ai theksoi: Shpresojmë që palët perëndimore do t'i ndjekin bisedimet në Vjenë dhe do të marrin iniciativën me një këndvështrim realist dhe me synimin për të arritur një marrëveshje të mirë që pasqyron të drejtat dhe interesat e popullit iranian. Në fund, Amir Abdullahian theksoi: Republika Islamike e Iranit mirëpret përfundimin e një marrëveshjeje të mirë sa më shpejt që të jetë e mundur;  Por kjo varet nga ana perëndimore.

Tags