Korrik 31, 2016 14:14 Europe/Tirane
  • Një femër iranian fiton çmimin e Shoqërisë Evropiane të Matematikës

Matematicienja iraniane dhe profesorësha e Universitetit KTH të Suedisë ka fituar çmimin e Shoqërisë Evropiane të Matematikës (European Mathematical Society) për vitin 2016.

Ky çmim u nda në kongresin e kongresin e shtatë të matematicienëve të Evropës i cili u zhvillua nga 18 deri në 22 korrik në Berlin, kryeqytetin e Gjermanisë. Znj. Zahedi hulumton në fushën e metodave për matjen e niveleve lëvizëse dhe rindërtimin e tyre me kompjuter. Rezultatet e hulumtimeve të saj mund të jenë shumë të dobishme në të ardhmen për përmirësimin e çipave kompjuterik të cilët kryesisht përdoren në testimet e gjakut.

Tags

Komente