Tetor 08, 2019 20:56 Europe/Tirane
  • Armiqtë e dinë se fushata e presionit kundër Iranit ka dështuar

Presidenti i Iranit Hasan Ruhani theksoi se armiqtë e Iranit e kanë kuptuar, megjithëse nuk e pranojnë atë, se fushata e tyre e "presionit maksimal" kundër kombit iranian ka qenë e kotë dhe duhet të lihet mënjanë.

Në takimin e së martës me Ministrin iranian të Inteligjencës Mahmud Alavi dhe zyrtarë të lartë të kwsaj ministrie, Ruhani përvijoi strategjitë dhe planet e administratës së tij në trajtimin e një sërë çështjesh me të cilat përballet vendi, veçanërisht tërheqjen e SHBA nga marrëveshja shumëkombëshe bërthamore si dhe luftën ekonomike të zhvilluar nga armiqtë kundër Iranit dhe përpjekjet e tyre për të ndezur tensione brenda Iranit. "Ata mund të mos e pranojnë, por armiqtë e sistemit islamik dhe të popullit iranian e kanë të qartë faktin se strategjia e" presionit maksimal "ka dështuar dhe ata duhet të braktisin këtë qasje ndaj kombit iranian," tha ai. Ruhani tha se kombi iranian ka kaluar me sukses "provën e ashpër të përballjes me politikën e" presionit maksimal "të keqbërësve", duke vlerësuar përpjekjet e mëdha të bëra nga zyrtarët e vendit dhe Forcat e Armatosura për ta neutralizuar këtë agresion të gjithanshëm kundër RII.

 

Tags

Komente