Nëntor 14, 2019 11:25 Europe/Tirane
  • Shtypja Batike

Shtypja Batik është një art i vjetor me histori mbi 500 vjeçare në provincën Azerbajxhani Lindor në Iran. Batik është një prej metodave të shtypjes mbi pëlhura dhe basme që më parë përdorej në vendet si Indonezia, Tajlanda, Sri Lanka, India dhe Irani. Për këtë art më shumë përdoret pëlhura e mëndafshit. 

Tags

Komente