Nëntor 20, 2019 15:49 Europe/Tirane
  • Ruhani: Faktorët destruktivë organizuar, ishin zbatues të programeve të armiqve kundër Iranit

Presidenti i Republikës Islamike të Iranit duke folur për zhvillimet e fundit në Iran pas vendosjes në zbatim të planit për administrimin e konsumimit të karburanteve, deklaroi se faktorët destruktivë të organizuar ishin vetëm zbatues të planeve të financuara nga regjimet servile të rajonit, sionistëve dhe amerikanëve kundër Iranit.

Hasan Ruhani, presidenti i Republikës Islamike të Iranit, ditën e mërkurë në mbledhjen e qeverisë, duke thënë se populli i Iranit ka kaluar edhe një sprovë tjetër historike, deklaroi: "Ata që kishin projektuar komplote për të goditur sistemin e Republikës Islamike të Iranit dhe përgjatë dy viteve të kaluara me sanksione të reja dhe me ushtrimin e presionit në maksimum, janë munduar që ta vendosin popullin iranian përball sistemit shtetëror, mirëpo me vigjilencën e popullit të Iranit edhe këto komplote janë neutralizuar".

Ruhani duke vlerësuar lartë popullit e Iranit dhe deklaratat e liderit suprem të Revolucionit Islamik, tha: "Lideri suprem i Revolucionit Islamik me deklaratat e tij të matura, ka udhëzuar plotësisht popullin iranian dhe ka shpjeguar në mënyrë të plotë realitetet".

Presidenti i Republikës Islamike të Iranit duke theksuar se kjo është një fitore e madhe për popullin e Iranit, shtoi: "Tubimet e mëdha të qytetarëve të Iranit në qytete të ndryshme, kanë treguar shumë qartë fuqinë, vigjilencën, unitetin dhe solidaritetin e popullit të Iranit me sistemin e Republikës Islamike të Iranit".

Ruhani duke shprehur solidaritet me familjet të cilët kanë humbur të dashurit e tyre gjatë zhvillimeve të fundit nga faktorët destruktivë, ka theksuar në përballjen në mënyrë të prerë dhe të vendosur me faktorët që synojnë të prishin sigurinë kombëtare të Iranit.

 

Tags

Komente