Nëntor 24, 2019 20:37 Europe/Tirane
  • Sponsorizuesit e terrorizmit të mos fajësojnë Iranin për problemet e tyre

Irani ka hedhur poshtë si të pabaza dhe false akuzat e ngritura kundër Republikës Islamike në një seancë të samitit "Dialogu i Manamas 2019" në Bahrejn.

Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme iraniane Abas Musavi tha të dielën se  "Vetë vendet që krijojnë dhe promovojnë terrorizëm dhe ekstremizëm dhe që kanë ndërhyrë në punët e brendshme të të tjerëve duke shkelur parimin e fqinjësisë së mirë, dhe që kanë dobësuar sigurinë rajonale duke ftuar forcat e huaja, nuk mund të fajësojnë të tjerët dhe t'ia atribuojnë problemet e tyre Republikës Islamike të Iranit ". "Agresioni ushtarak i udhëhequr nga Arabia Saudite kundër Jemenit, masakrimi i dhjetëra mijëra grave dhe fëmijëve të pafajshëm, shkatërrimi i infrastrukturës së vendit, përdorimi i metodave kolonialiste në përpjekje për të rrëzuar qeveritë legjitime dhe instalimin e regjimeve kukulla, nuk do të fshihen nga kujtesa historike e opinionit publik në rajon dhe në botë, "shtoi ai. Zëdhënësi iranian u bëri thirrje këtyre vendeve të braktisin iluzionet e tyre, të pranojnë realitetet, të promovojnë dialogun dhe të forcojnë bashkëpunimin kolektiv për të siguruar stabilitetin, sigurinë dhe përparimin në rajon.

 

Tags

Komente