Shkurt 17, 2020 16:15 Europe/Tirane
  • Çmimi

Kompania mediale "Hum Network Limited" çmimin "Gruaja Shembull dhe e Suksesshme" e botës islame ia ka ndarë znj. Narges Abjar, regjisore dhe shkrimtare iraniane.

Agjencia e lajmeve IRNA njoftoi se znj. Narges Abjar është prej grave shkrimtare e suksesshme e romanëve gjatë dy dekadave të fundit ndërsa në dekadën e kaluar ka prodhuar filma në bazë të heronjve femra në tregimet e saj dhe kështu u shndërrua në një regjisore e njohur në Iran.

Narges Abjar me filmat "Shajar 143", "Nafas" dhe "Shabi ke Kamil Shot" ka arritur të kalojë kufijtë e kinemasë të Iranit dhe ka arritur të fitojë edhe çmime të vlefshme ndërkombëtare.

Çmimi "Gruaja Shembull dhe e Suksesshme" është themeluar nga kompania "Hum Network Limited" dhe sesioni i parë për ndarjen e këtij çmimi do të zhvillohet nesër (të martën) me pjesëmarrjen e autoriteteve të ndryshme në Pakistan.

Në këtë ceremoni do të vlerësohen veprat dhe aktiviteti i znj. Narges Abjar, regjisores iraniane në sektorin ndërkombëtar dhe Fuzina Sa'id, shkrimtare dhe aktiviste e çështjeve shoqërore të grave, Simin Xhamal, kryetare e qendrës "Jinnah Post Graduate Medical Centre" dhe Xhalila Hejdar, avokate dhe aktiviste e të drejtave të njeriut në sektorin kombëtar të Pakistanit.

Kompania mediale "Hum Network Limited" është themeluar në vitin 2004 dhe konsiderohet një prej rrjeteve më të mëdha televizive në Azinë Juglindore.

 

Tags

Komente