Mars 27, 2020 20:13 Europe/Tirane
  • Urim për ditëlindjen e Imam Huseinit (as)

Nesër Irani Islamik feston ditëlindjen e Imam Huseinit (as), imamit të tretë të myslimanëve shi'itë të botës.

28 marsi i vitit 2020 që përkon me 3 Shabanin e vitit 1441 H.K është ditëlindja e Imam Huseinit(as). Imam Khomeini (ra) themeluesi i Republikës Islamike të Iranit datën e lindjes së Imam Huseinit e quajti dita e mbrojtësit të vilajetit, dinjitetit, lirisë dhe besnikërisë ndaj këtij imami me qëllim që ai të jetë shembull në jetën e shi'itëve sidomos në mbrojtje të Revolucionit Islamik. Me këtë rast Radiotelevizioni shtetëror i Iranit u shpreh urime të gjithë myslimanëve dhe dashamirësve të Ehli Bejtit.

 

Tags

Komente