Prill 02, 2020 21:18 Europe/Tirane
  • Ish-diplomati amerikan: Trump dhe padronët e tij sionistë duan të shkatërrojnë Iranin

"Presidenti amerikan Donald Trump dhe padronët e tij sionistë thjesht duan të shkatërrojnë Iranin në çfarëdo mënyre që munden," thotë J. Michael Springmann, një ish-diplomat amerikan në Arabinë Saudite.

Që nga shpërthimi i koronavirusit në Iran muajin e kaluar, administrata Trump ka vendosur disa raunde sanksionesh të paligjshme kundër Iranit, megjithë një protestë ndërkombëtare thekson se lëvizje të tilla do të pengonin luftën e Republikës Islamike kundër COVID-19. "Epo, sipas mendimit tim, politikanët dhe Kongresi që po kritikojnë sanksionet e Trump kundër Iranit gjatë epidemisë së koronavirusit ka të ngjarë të bien në vesh të shurdhër," tha Springmann të enjten për Press TV. "Trump dhe padronët e tij sionistë thjesht duan të shkatërrojnë Iranin në çfarëdo mënyre që munden, nëse mund ta bëjnë këtë me sanksione mbi naftën, sanksione mbi eksportet e metaleve, nëse ata mund ta bëjnë këtë duke kufizuar hyrjen e Iranit në sistemin bankar ndërkombëtar, kjo është në rregull për ata, "shtoi ai. "Dhe nëse ata mund ta parandalojnë Iranin të marrë furnizimet e nevojshme mjekësore për të luftuar coronavirusin, kjo është edhe më mirë, ata shpresojnë se ai do të vrasë më shumë iranianë, sipas mendimit të tyre, kjo do të destabilizojë qeverinë iraniane, "vuri në dukje J. Michael Springmann. "Dhe Trump nuk ka pasur ndonjë kritikë të vërtetë kundër trajtimit që po i bën Iranit. Janë kongresmenët sporadikë, janë njerëz sporadikë nga Kombet e Bashkuara, është ankesa e rastit që del nga Evropa për atë që po bën Trump”, shtoi ai. "Dhe, sigurisht Trump dhe padronët e tij po i injorojnë këto ankesa, ashtu si ata injoruan ankesat në lidhje me mbështetjen e tij të agresionit të Arabisë Saudite kundër popullit jemenas, sepse sauditët duan ashtu dhe sepse sauditët pëlqejnë të blejnë armë amerikane dhe kjo është e mirë për Trump për korporatat sponsorizuese të tij, "tha ky ish-diplomat amerikan në Arabinë Saudite.

 

Tags

Komente