Prill 05, 2020 19:56 Europe/Tirane
  • Irani prodhon sistemin e imazhit termik të teknologjisë së lartë për ekzaminimin e COVID-19

Një qendër kërkimore shkencore e lidhur me Korpusin e Gardës së Revolucionit Islamik të Iranit ka zbuluar një sistem modern të imazhit termik për ekzaminimin e personave që dyshohen se kanë COVID-19.

Komandantët e Gardës Revolucionare e prezantuan pajisjen të dielën në një ceremoni në Universitetin e Shkencave Mjekësore Bakijetullah të Teheranit (BMSU), një strukturë e drejtuar nga Garda Revolucionare. Raportet nga media lokale thanë se sistemi elektro- optik, i cili është i pajisur me kamera infra të kuqe me precizion të lartë, si dhe pajisje regjistruese me rezolucion të lartë, është i aftë të kontrollojë një numër të pakufizuar të individëve brenda diapazonit të tij. Shkalla e gabimit për zbulimin e temperaturës në sistem është më pak se 0,1 gradë Celsius ndërsa mund të zbulojë njëkohësisht 50 persona me temperaturë të lartë brenda një grupi të madh njerëzish, thuhet në raport. Kamerat e reja hi-tech të imazhit termik mund të kontrollohen përmes aplikacioneve inteligjente. Drejtuesit e BMSU thanë se pajisja mund të përdoret në hapësira të mbushura me njerëz si stacionet e metrosë dhe qendrat tregtare për të lejuar autoritetet shëndetësore të kenë një kontroll më të mirë mbi përhapjen e COVID-19. BMSU, i cili është krahu mjekësor dhe kërkimor i Gardës Revolucionare, ka qenë një forcë drejtuese në përpjekjet kombëtare për të luftuar pandeminë e koronavirusit.

 

Tags

Komente