May 19, 2020 15:59 Europe/Tirane
  • Ripërtëritja e jetës së një liqeni

Liqeni Orumije është liqeni më i madh brenda territorit të Iranit, liqeni më i madh i ujit të njelmët në Lindjen e Mesme dhe liqeni i gjashtë më i madh i ujit të njelmët në botë. Liqeni i Orumijes i cili deri para disa viteve ishte në prag të tharjes së plotë, tani gjatë tre viteve të fundit me shtimin e reshjeve atmosferike, përsëri është ringjallur dhe ka marrë një jetë të re. 

Tags

Komente