May 29, 2020 09:50 Europe/Tirane
  • AEAI: Sanksionimi i dijetarëve iranianë nuk krijon boshllëk në vullnetin e të rinjve iranianë

AEAI, pasi ka dënuar futjen e emrave të dy shkencëtarëve iranianë në listën e sanksioneve të Amerikës, deklaroi se të tilla sanksione nuk pengojnë vullnetin e të rinjve iranianë për të realizuar objektivat e larta të Republikës Islamike të Iranit.

AEAI me anë të një deklarate, duke reaguar ndaj vendimit të Shtëpisë së Bardhë për futjen e emrave të dy shkencëtarëve iranianë në listën e sanksioneve deklaroi se ky veprim i ulët tregon veprimtarinë armiqësore të Amerikës në përballje me lëvizjet progresiste të Iranit Islamik. Një veprim i tillë bie ndesh me normat dhe dispozitat ndërkombëtare mirëpo kjo do të shtojë edhe më shumë përpjekjet e shkencëtarëve dhe dijetarëve iranianë dhe do të dobësojë akoma më shumë pozitën e armiqve të Iranit.

Tags

Komente