May 29, 2020 12:36 Europe/Tirane
  • Iran, 50 vdekje dhe 2.819 raste të reja me virusin Korona

Ministria e Shëndetësisë së Iranit duke vë në dukje se deri më tani në Iran janë regjistruar 146.668 persona të infektuar me virusin Korona, ka deklaruar se gjithashtu deri më tani 114.931 persona të infektuar me virusin Covid-19, janë kuruar plotësisht dhe janë liruar nga spitalet.

Kejanosh Xhahanpur, zëdhënësi i Ministrisë së Shëndetësisë së Iranit, sot në konferencën për shtyp publikoi statistikat më të fundit në lidhje me përhapjen e virusit Covid-19 gjatë 24 orëve të fundit në Iran dhe tha: “Në  bazë të statistikave të konfirmuara nga analizat, gjatë 24 orëve të kaluara janë regjistruar 2.819 raste të reja të personave të infektuar me virusin Korona dhe numri i përgjithshëm i personave të infektuar me virusin Covid-19 në Iran ka shkuar në 146.668 persona".

Ai shtoi: “Për fat të mirë deri më tani 114.931 persona të infektuar me virusin Korona, janë kuruar plotësisht dhe janë liruar nga spitalet dhe ky proces tani po vazhdon me një shpejtësi më të madhe”.

Xhahanpur në vazhdim tha: “Për fat të keq në 24 orët e kaluara, 50 persona të infektuar me virusin Covid-19 kanë vdekur dhe numri i përgjithshëm i të vdekurve nga ky virus në Iran ka shkuar në 7.677 persona. Ndërkohë 2.547 persona të infektuar akoma ndodhen në repartin intensiv të spitaleve".

Xhahanpur në fund shtoi se deri më tani janë kryer 896.571 analiza gjaku për virusin Korona. 

Tags

Komente