Gusht 13, 2020 19:42 Europe/Tirane
  • Hakmarrja për gjakun e Gjeneral Soleimanit, vetëm çështje kohe

Në një ceremoni për të përkujtuar 13 vjetorin e fitores së Hezbollahut ndaj Izraelit, Komandanti i Përgjithshëm i Gardës Revolucionare të Iranit, Gjeneral Husein Salami, bëri homazhe të larta për Komandantin dëshmor Kasem Soleimani dhe Rezistencën Libaneze dhe tha se ishte i bindur që Rezistenca Libaneze do të kapërcejë të gjitha provat të cilave u nënshtrohet aktualisht Libani.

Ai duke paralajmëruar vrasësit e Gjeneral Soleimanit, shtoi: “Armiqtë le ta dinë; siguria është ose për të gjithë ose për askënd. Duke vrarë gjeneralin Soleimani, armiqtë tanë kanë krijuar një burim të përhershëm të pasigurisë dhe një motiv të vazhdueshëm për hakmarrje për veten e tyre. Dhe kjo hakmarrje do të bëhet dhe në mënyrën më të keqe të mundshme ”. Komandanti i Përgjithshëm i Gardës Revolucionare të Iranit deklaroi: "Pa fuqi dhe forcë, ju nuk mund të luftoni ose ndaloni armikun. Dhe Forca Kuds ka si virtyt kryesor të saj këtë fuqi të qëndrueshme dhe të shtrirë. Armiqtë tanë asnjëherë nuk kanë pushuar përpjekjet për të ndryshuar ekuilibrin e fuqisë, të kapin gjithçka në Irak dhe Levant, por përpjekjet e tyre kanë qenë të kota dhe kanë rezultuar vetëm në shterimin e burimeve të tyre, në dobësimin e fuqisë së tyre ushtarake dhe në një krizë të thellë të sistemit të tyre politik. Sidoqoftë, martirizimi i Gjeneralit Soleimani ka pasur efektin e forcimit të kësaj fuqie, të rikrijimit të vazhdueshëm të frymës së luftimit në radhët e luftëtarëve të rinj, në të gjithë botën e Islamit ". Disa vëzhgues i shohin këto deklarata si një paralajmërim të qartë kundër boshtit USA-NATO-Izrael, i cili beson se mund të përfitojë nga situata në Liban për të dobësuar Rezistencën Libaneze.

 

Tags

Komente