Gusht 14, 2020 09:04 Europe/Tirane
  • Reagimi i qeverisë iraniane ndaj marrëveshjes së kompromisit të plotë të Emirateve të Bashkuara Arabe me Izraelin

Ministria e Punëve të Jashtme të Republikës Islamike të Iranit lëshoi ​​një deklaratë duke dënuar me forcë vendosjen e marrëdhënieve diplomatike midis Emirateve të Bashkuara Arabe dhe regjimit sionist, duke e quajtur atë një marrëzi strategjike nga Abu Dhabi dhe Tel Aviv, i cili me padyshim do të forcojë rezistencën në rajon.

Deklarata theksoi se populli i shtypur i Palestinës dhe të gjitha kombet e lira të botës nuk do të normalizojnë kurrë marrëdhëniet me pushtuesin dhe regjimin kriminal të Izraelit dhe nuk do të bashkëpunojnë me krimet e këtij regjimi. Padyshim, gjaku i derdhur padrejtësisht i shtatë dekadave të rezistencës për çlirimin e Tokës së Shenjtë të Palestinës dhe Kiblën e parë të myslimanëve herët a vonë do të fusë në një këpucë këmbët e tradhtarëve të kauzës palestineze. Deklarata vazhdon duke thënë se Republika Islamike e Iranit e konsideron përpjekjen e turpshme të Abu Dhabit për të normalizuar marrëdhëniet me regjimin e rremë, jolegjitim dhe çnjerëzor sionist, si një hap të rrezikshëm dhe paralajmëron kundër çdo ndërhyrje të regjimit sionist në ekuacionet e rajonit të Gjirit Persik dhe shton se qeveria e EBA dhe qeveritë e tjera shoqëruese duhet të pranojnë përgjegjësinë për të gjitha pasojat e këtij veprimi. Deklarata e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës Islamike të Iranit shprehu besim se historia do të tregojë sesi ky gabim strategjik nga regjimi sionist dhe kjo thikë pas shpine e padrejtë e Emirateve të Bashkuara Arabe ndaj popullit palestinez dhe të gjithë muslimanëve, përkundrazi do të çojë në forcimin e rezistencës, solidaritetit dhe unitetit kundër regjimit sionist dhe reagimi në rajon do të arrijë kulmin. Në fund të deklaratës, Ministria e Punëve të Jashtme këshilloi ata sundimtarë që nga pallatet e tyre të qelqit çjerrin palestinezët dhe njerëzit e tjerë të shtypur në rajon, siç është Jemeni, dhe u bëri thirrje të vijnë në vete dhe të mos gabojnë në njohjen e miqve dhe armiqve të tyre.

Tags

Komente