Shtator 19, 2020 20:22 Europe/Tirane
  • Sistemi i radarëve Sentinel vendoset në qytetin në Shazak të Sirisë

Komanda Qendrore e terroristëve amerikanë në Azinë Perëndimore, e njohur si CENTCOM, ka njoftuar se ka ndërmarrë hapa për vendosjen e sistemit të radarëve Sentinel në verilindje të Sirisë.

Komanda Qendrore e terroristëve të SHBA në Azinë Perëndimore, e njohur si CENTCOM, njoftoi se kishte marrë një sërë masash për të siguruar Forcat e Koalicionit Ndërkombëtar në Sirinë verilindore. Sipas Al Jazeera, CENTCOM theksoi se ka vendosur sistemin e radarëve Sentinel në verilindje të Sirisë për të ruajtur sigurinë e koalicionit. Komanda Qendrore e SH.B.A.-së në Azinë Perëndimore ka deklaruar se Shtetet e Bashkuara nuk kanë në plan të përplasen me asnjë vend në Siri, por kërkojnë të mbrojnë koalicionin nëse është e nevojshme.  Vërejtjet erdhën në një kohë kur trupat amerikane dhe ruse ishin përplasur kohët e fundit në verilindje të Sirisë, ku për pasojë mbetën të plagosur katër trupa amerikane. Një patrullë ushtarake amerikane kohët e fundit kishte bllokuar forcat ruse që të kalonin në rrugën M4 afër qytetit të Kahtaniah në periferi të Kameshlisë.

Tags

Komente