Shtator 19, 2020 20:58 Europe/Tirane
  • Presioni i SHBA mbi Libanin për të normalizuar marrëdhëniet me sionistët

Një faqe në internet në gjuhën hebraike pohoi se qeveria amerikane po përpiqej të fuste Libanin në procesin e negociatave me regjimin sionist.

Sipas Sputnik, kjo faqe shkroi se nënsekretari i shtetit i SH.B.A.-së për Çështjet e Lindjes së Afërt David Shanker ka bërë përpjekje të gjera dhe po bën udhëtime të shpeshta në Bejrut dhe Tel Aviv për të filluar bisedimet për kompromis para zgjedhjeve presidenciale të SHBA. Sionistët dhe zyrtarë amerikanë kanë pretenduar në një intervistë me faqen e internetit se disa libanezë kanë treguar një shkallë të lartë fleksibiliteti për hyrjen në bisedime me Izraelin pas shpërthimit të Bejrutit dhe krizës ekonomike.

Tags

Komente