Tetor 01, 2020 18:58 Europe/Tirane
  • Siria nuk do të arrijë kurrë një marrëveshje me regjimin izraelit

Një diplomat sirian deklaroi se vendi i tij nuk do të arrijë kurrë një marrëveshje me regjimin izraelit që do të dëmtojë interesat e botës arabe, veçanërisht çështjen palestineze.

Zyrtari në Ministrinë Siriane të Punëve të Jashtme tha të enjten se Damasku ka ndjekur një politikë parimore dhe koherente gjatë gjithë konfliktit izraelito-palestinez, duke dënuar çdo përpjekje për të eliminuar të drejtat e palestinezëve dhe për shpronësimin e tokës së tyre. “Siria qëndron për të drejtat e veta dhe kundërshton me forcë çdo koncesion ose marrëveshje individuale, pavarësisht nga forma dhe përmbajtja e saj. Siria përsërit se ajo gjithmonë ka refuzuar çdo marrëveshje ose traktat me armikun izraelit, që dëmton arabët në përgjithësi dhe çështjen palestineze në veçanti, "deklaroi diplomati sirian për i cituar nga agjensia zyrtare e Sirisë e lajmeve SANA. Ai shtoi se përvojat e mëparshme kanë treguar mirë se normalizimi dhe marrëveshjet vetëm kanë shtuar arrogancën dhe kokëfortësinë e regjimit izraelit dhe në këmbim kanë dobësuar dhe ndarë arabët. Këto komente vijnë ndërsa muajin e kaluar Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Bahrejni nënshkruan marrëveshje normalizimi me regjimin e Tel Avivit.

 

Tags

Komente