Tetor 05, 2020 09:40 Europe/Tirane
  • Bashar al-Assad shpjegon  rolin e Iranit dhe Rusisë në avancimin e negociatave në Siri

Presidenti sirian vuri në dukje rolin e Iranit dhe Rusisë në avancimin e bisedimeve politike në Siri.

Sipas agjencisë së lajmeve Mehr, Presidenti sirian Bashar al-Assad tha në një intervistë me televizionin rus me rastin e vitit të pestë të pranisë ushtarake të Rusisë në Siri: "Rusia dhe Irani kanë luajtur një rol të rëndësishëm në mbështetjen e procesit të negociatave në Siri dhe avancimin e tij". Ai shtoi: "Terroristët, me mbështetjen e drejtpërdrejtë të Shteteve të Bashkuara, Francës, Britanisë, Katarit dhe Arabisë Saudite, përparuan në pjesë të ndryshme të Sirisë dhe po pushtonin qytetet tona". Al-Asad vazhdoi: "Përveç kësaj, ata përgjithësisht u mbështetën indirekt nga vendet perëndimore". Situata në Siri ishte shumë e rrezikshme. Ne e diskutuam këtë çështje gjatë takimeve tona me komandantët ushtarakë dhe politikë rusë, veçanërisht pas pranisë së ISIS në Siri në 2014. Ai shtoi: "Terrorizmi që kemi luftuar në Siri është i njëjti terrorizëm që po kryen operacione sabotuese në botë; Prandaj, ishte në interesin e Rusisë ndiqte procesin në Siri dhe të mbështeste këtë stabilitet, i cili është në interes të vendeve të tjera në botë dhe Rusisë. Presidenti sirian tha: "Nëse bisedimet politike në Siri zhvillohen midis grupeve të brendshme të këtij vendi, mund të jenë të suksesshme, por këto bisedime nuk do të jenë të suksesshme për shkak të ndërhyrjeve të huaja". 

Tags

Komente