Tetor 05, 2020 20:07 Europe/Tirane
  • Bashar al-Asad i përgjigjet kërkesës së Trump për ta vrarë atë

Presidenti sirian Bashar al-Asad, ndërsa deklaroi se disa vende, përfshirë Arabinë Saudite dhe Katarin, po mbështesin terroristët në Siri, theksoi se situata në Siri ishte shumë e rrezikshme para fillimit të operacionit rus në 2015.

Në një intervistë me kanalin televiziv rus Zuzda, Presidenti Sirian Bashar al-Asad në përgjigje të një pyetje rreth situatës në Siri në 2015, tha: "Nëse dua të përmbledh situatën në atë kohë, mund të them se ishte shumë e rrezikshme, terroristët po përparonin në pjesë të ndryshme të Sirisë dhe po pushtonin qytete me mbështetjen e drejtpërdrejtë të Shteteve të Bashkuara, Francës, Britanisë, Katarit dhe Arabisë Saudite, si dhe të mbështetur indirekt nga vendet perëndimore në përgjithësi. Ato situata të tmerrshme në Siri, veçanërisht pas mbërritjes së ISIS në 2014 dhe pushtimit të zonave të mëdha të shkretëtirës Siriane, ishin tema e bisedës sonë me komandantët ushtarakë dhe udhëheqësit politikë rusë, dhe natyrisht për arsye të ndryshme ne shpresonim që këto bisedime mund të ndihmonin. Arsyeja e parë ishte pozicioni i rëndësishëm politik i Sirisë, sepse çdo problem në këtë pikë do të përhapet në të gjithë Lindjen e Mesme dhe do të ndikojë në rajone të tjera, dhe natyrisht, lufta kundër Sirisë nuk ishte një çështje e re për shkak të rëndësisë së pozitës së saj". Presidenti sirian në lidhje me kërkesën e Trump për vrasjen e tij në vitin 2017, e cila përmendet në një libër nga gazetari amerikan Bob Woodward, tha: "Shtetet e Bashkuara kanë presidentë, dhe në fakt mercenarë, të cilët i punësojnë dhe i lejojnë ata të punojnë për një kohë, dhe kur roli i tyre mbaron, i lë ata mënjanë. Ata janë mësuar me këtë proces, por unë nuk jam nga ata presidentë, prandaj nuk më interesojnë këto deklarata dhe nuk më shqetësojnë ose nuk ndjej asgjë për to. Në fakt, këto deklarata janë deklarata amerikane për vetë amerikanët". Al-Asad shtoi: "Nëse shikojmë deklaratat e fundit të Trump në librin e lartpërmendur, shohim se nuk ka asgjë të re dhe të habitshme, politika amerikane nga fundi i Luftës së Dytë Botërore, në Luftën e Ftohtë dhe deri më sot është politika e dominimit, grushteve të shtetit, vrasjeve dhe agresioneve dhe kjo është e natyrshme. Trump nuk ka ngritur një çështje të re, dhe përkundrazi duhet të pranojmë se Trump ka një tipar të rëndësishëm, që është ekspozimi i strukturës së Shteteve të Bashkuara, e cila natyrisht ishte e qartë për ne, por kjo politikë me çështje të demokracisë, të drejtave të njeriut dhe çështje të ngjashme, fshihet me maska ​​bukurie".

 

Tags

Komente