Tetor 18, 2020 09:43 Europe/Tirane
  • Sejed Ammar Hakim: Iraku nuk do të bëjë kompromis me regjimin sionist në asnjë mënyrë

Sejed Ammar Hakim, udhëheqësi i "Lëvizjes Kombëtare të Urtësisë" dhe "Koalicionit Irakian", dënoi politikën e kompromisit të disa vendeve në rajon me regjimin sionist dhe theksoi se vendi i tij në asnjë mënyrë nuk do të bëjë kompromis me këtë regjim.

Sipas IRNA, zyra e Sejed Ammar Hakim në një deklaratë tha se ai iu referua çështjes Palestineze gjatë një takimi me një numër sheikësh dhe figura të shquara fisnore nga i gjithë Iraku në zyrën e tij në Bagdad. "Iraku kurrë nuk do të jetë pjesë e politikës së normalizimit të marrëdhënieve me Izraelin," tha Sejed Ammar Hakim, duke theksuar pozicionin e tij kundër politikave për të normalizuar marrëdhëniet me Izraelin. Ai gjithashtu adresoi çështjen e zgjedhjeve të ardhshme parlamentare të Irakut. Ai e përshkroi atë si "shumë të rëndësishëm" dhe u bëri thirrje sheikëve dhe figurave të shquara fisnore për të inkurajuar njerëzit që të votojnë.  

Tags