Tetor 24, 2020 09:48 Europe/Tirane
  • Reagimi i Ansarullahut të Jemenit ndaj normalizimit të marrëdhënieve të Sudanit me regjimin sionist

Lëvizja Jemenase Ansarullah dënoi marrëveshjen për normalizimin e marrëdhënieve midis Sudanit dhe regjimit sionist.

Sipas Agjencisë së Lajmeve Fars, lëvizja Jemenase Ansarullah lëshoi ​​një deklaratë të Premten në mbrëmje pasi dënoi përpjekjen e Sudanit për të vendosur marrëdhënie me regjimin sionist, shtoi se regjimet kriminale që shoqërojnë lakmitë e regjimit sionist dhe nxjerrin në ankand dru mbi çështjen më të shenjtë Islame sot janë skandaliazuar dhe në të ardhmen ata nuk do të shohin asgjë përveç humbjes dhe turpit. "Pavarësisht sesa këto regjime tradhtojnë dhe deklarojnë besnikërinë e tyre ndaj Shteteve të Bashkuara dhe Izraelit, kombet e tyre kurrë nuk do t'i pranojnë ato dhe do të vazhdojnë të dënojnë veprime të tilla dhe çdo lëvizje për të shkatërruar çështjen Palestineze," tha deklarata Ansarullah të Jemenit. Presidenti i SHBA Donald Trump njoftoi të Premten normalizimin e marrëdhënieve midis Sudanit dhe regjimit sionist dhe njoftoi se Sudani dhe Izraeli kanë rënë dakord për normalizimin e plotë të marrëdhënieve. Më parë, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Bahrejni ranë dakord për një normalizim të plotë të marrëdhënieve diplomatike pas përpjekjeve të Presidentit të SHBA për të lehtësuar normalizimin e marrëdhënieve midis regjimeve Arabe dhe Izraelit.

Tags

Komente