Tetor 25, 2020 07:13 Europe/Tirane
  • Shpallja e mobilizimit publik të

Shpallja e mobilizimit publik të "Saraya Al-Kods" në Gaza

xSipas Agjencisë së Lajmeve Fars, batalionet "Saraya Al-Quds" lëshuan një deklaratë të Shtunën në mbrëmje pasi u publikua lajmi për gjendjen e përkeqësuar të të burgosurit Palestinez "Maher al-Akhras". Ahlam Haddad, avokati i të burgosurit Palestinez, tha: Ai udhëzoi popullin palestinez për të mbrojtur atdheun e tij. Ushtarët e regjimit sionist të Premten kthyen në gjendje kritike Maher al-Akhras nga spitali për në burg dhe parandaluan atë të mjekohej. Al-Akhras, është 49 vjeç, nga qyteti i Jenin Karaneh. Akhras u arrestua nga regjimi sionist më 27 korrik pa asnjë akuzë. Ai ka qenë në protestë me një grevë urie për rreth tre muaj për ndalimin e tij administrativ dhe të një numri të konsiderueshëm të të burgosurve të tjerë palestinezë. Grupet e rezistencës palestineze kanë paralajmëruar vazhdimisht zyrtarët e regjimit sionist rreth përkeqësimit të gjendjes fizike të Maher al-Akhras dhe pasojat e tij për Tel Avivin.

Tags