Nëntor 20, 2020 08:13 Europe/Tirane
  • Shejh Al-Khazali: Armëpushimi me Shtetet e Bashkuara ka mbaruar

Sekretari i Përgjithshëm i lëvizjes Asaeb Ahl al-Haq të Irakut duke theksuar ndërtimin e shtetit në Irak për të sjellë stabilitet në vend mbrojti armët e rezistencës në Irak dhe tha se armëpushimi me Shtetet e Bashkuara kishte mbaruar.

Në një intervistë me Al-Irakiah të Enjten mbrëma, Shejh Kais al-Khazali tha se qëllimi i grupeve të rezistencës irakiane në bartjen e armëve është të arrijnë një qëllim të caktuar dhe nëse arrihet ky qëllim (pushtuesit të largohen), këto armë gjithashtu do të braktisen. Khazali tha se armëpushimi me amerikanët kishte përfunduar sepse kushtet e saj nuk ishin përmbushur dhe se grupet e rezistencës e konsideruan të drejtën e tyre për t'u përballur me forcat e huaja ushtarakisht. Ai vazhdoi: Përballë zjarrit, kishte dy kushte, asnjëri prej tyre nuk u përmbush; "Prania e trupave amerikane dhe [tërheqja e tyre nga Iraku] duhet të bazohet në një kalendar të arsyeshëm dhe së dyti, që qeveria duhet të kontrollojë hapësirën ajrore të Irakut (në mënyrë që të mos përsërisë sulmet ajrore)." Sheikh Khazali iu referua ndikimit turk në Irak dhe tha se akset turke dhe saudite ishin infiltruar në Irakun jugor përmes sheikëve fisnorë dhe figurave të pavarura. Sekretari i Përgjithshëm Asaeb Ahl al-Haq e quajti kërcënimin turk ndaj Irakut më të rrezikshëm se kërcënimin e SHBA.

Tags