Nëntor 21, 2020 08:59 Europe/Tirane
  • Fronti Popullor Palestinez: Autoriteti Palestinez humbet besueshmërinë duke rifilluar koordinimin me Tel Avivin

Një udhëheqës i Frontit Popullor Palestinez i bëri thirrje Autoritetit Palestinez të kthejë vendimin e tij, duke thënë se Autoriteti Palestinez do të humbasë besueshmërinë e tij duke rifilluar koordinimin e sigurisë me regjimin sionist.  

Në një intervistë me Al-Mejadin, Maher al-Tahir, një nga drejtuesit e Frontit Popullor Palestinez, e quajti vendimin e Autoritetit Palestinez për të rifilluar koordinimin e sigurisë me regjimin pushtues Sionist dhe tha, "Autoriteti Palestinez poshtëroi të gjitha grupet palestineze". Zyrtari i Frontit Popullor Palestinez theksoi: "AAP ka humbur besueshmërinë e saj reale duke rifilluar koordinimin e saj të sigurisë me regjimin sionist. AAP justifikon punën e regjimeve Arabe në normalizimin e marrëdhënieve me regjimin okupues dhe inkurajon regjime të tjera të bëjnë të njëjtën gjë. AAP duhet të kuptojë që grupet palestineze nuk po u nënshtrohen kërkesave të tij dhe duhet të tërhiqen dhe të anulojnë Marrëveshjet e Oslos," tha al-Tahir. AAP duket se është e përkushtuar ndaj Marrëveshjeve të Oslos. Duke vepruar kështu, ajo shkatërron unitetin e palestinezëve dhe nuk kërkon të kapërcejë hendekun midis tyre," shtoi ai Në ditët e fundit, grupet e rezistencës palestineze kanë theksuar vazhdimisht se rifillimi i koordinimit të sigurisë me regjimin sionist është një goditje për aspiratën e popullit palestinez për të arritur unitetin palestinez. Autoriteti Palestinez njoftoi të martën në mbrëmje se do të rifillojë koordinimin e sigurisë me regjimin sionist, i cili ishte pezulluar që nga 19 maj.

Tags