Nëntor 23, 2020 19:55 Europe/Tirane
  • Arabia Saudite është bërë një qendër për komplotet kundër Islamit

Një zëdhënës i lëvizjes Ansarullah të Jemenit e përshkroi vizitën e kryeministrit izraelit në Arabinë Saudite si shenjë e gatishmërisë së këtij vendi për normalizimin e marrëdhënieve me regjimin sionist.

Sipas rrjetit të lajmeve Al-Masira, Muhamed Abdul Salam, zëdhënësi i lëvizjes Ansarullah të Jemenit, deklaroi të hënën se Arabia Saudite, toka e kiblës së muslimanëve dhe i qytetit të Profetit, në vend që të mbrojë interesat e Umetit Mysliman, është bërë një qendër për komplotet kundër Islamit. Abdul Salam deklaroi se vizita e fshehtë e Kryeministrit izraelit Benjamin Netanjahu në Arabinë Saudite zbulon natyrën dhe realitetin e luftës kundër Jemenit. Kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu gjatë vizitës së tij u takua fshehurazi me Princin e Kurorës Saudite Muhamed bin Salman dhe Sekretarin e Shtetit të SHBA Mike Pompeo, raportoi faqja e internetit e gazetës izraelite Haaretz. Zëdhënësi i Ansarullahut të Jemenit shtoi se regjimi Al-Saud inkurajoi vendet e tjera për të normalizuar marrëdhëniet me regjimin e Tel Avivit në mënyrë që hapat e ardhshëm të sauditëve për normalizimin e marrëdhënieve me Izraelin të ishin të pranueshëm. Zëdhënësi i Ansarullah tha se agresorët në Jemen po shkojnë drejt bërjes publike të planeve sioniste dhe kanë investuar burimet e tyre materiale dhe ushtarake në luftën kundër popullit jemenas, duke shtuar se kjo është një luftë amerikano-sioniste.

 

Tags