Nëntor 23, 2020 19:57 Europe/Tirane
  • Raketa e Ansarallah Kuds-2 varros marrëveshjen e Abrahamit

Lëvizja popullore e Jemenit Ansarallah, më 23 nëntor 2020 befasoi boshtin SHBA-Izrael-Monarkitë vasale të Gjirit Persik duke qëlluar një raketë të vetme cruise, një Kuds-2.

Padyshim dhe si gjithmonë, sistemi Patriot mbeti i heshtur. Raketa goditi me saktësi të frikshme rafinerinë kryesore dhe qendrën e shpërndarjes së naftës së kompanisë Aramco në Xheddah, qyteti i dytë i Arabisë Saudite, një qendër e madhe tregtare, dhe veçanërisht i vendosur në brigjet e Detit të Kuq, atje ku boshti SHBA-Emirate-Arabi beson se mund të dominojë trafikun e naftës dhe të mallrave, në dëm të Rezistencës, por edhe të Kinës dhe Rusisë. Sulmi ndërpreu rrjedhën e naftës midis Arabisë dhe fqinjëve të saj, pasi ishte një qendër shpërndarjeje që u shkatërrua plotësisht në një Arabi në mungesë fondeve. Xheddah është porti më i rëndësishëm Saudit dhe një nga më të rëndësishmit në botë, përmes të cilit mallrat kalojnë nga Perëndimi në Arabinë Saudite. Ai është një qytet i cili me kohë, përbënte një stafetë në rrugën për në Indi që Sionizmi ndërkombëtar dëshiron ta ringjallë, i verbuar nga ëndrra e tij "nga Nili në Eufrat". Këtë të hënë, njëkohësisht me imazhet e para të botuara nga Rezistenca Jemenase mbi goditjen e raketës Kuds-2 kundër rafinerisë në Xheddah, si për të nënvizuar se edhe i rrethuar, Kudsi do të godasë armiqtë e tij, u postuan video në internet duke shfaqur luftëtarët e Ansarallah në mes të bazës ushtarake Mas. Kjo është porta perëndimore e Marib, këtij bastioni të fundit të naftës të "koalicionit" okupues, marrja e të cilit nga Ansarallah arrin të hapë rrugën e gjerë për integrimin e Rezistencës Jemenase në qarkun rajonal të energjisë dhe për të hapur frontin për çlirimin e qyteteve Aden dhe Mocha, dy porte strategjike në Detin e Kuq të pushtuara nga Emiratet. Të gjitha këto, gjenerali trim Jahja Sarei nuk i tha kur njoftoi këtë mëngjes se njësitë balistike të Ansarallah dhe të ushtrisë jemenase kishin arritur të shkatërronin një degë të shpërndarjes së naftës të kompanisë Aramco. Por vëzhguesit e kanë kuptuar atë: zgjedhja e një objektivi në buzë të Detit të Kuq nuk është aspak e huaj me këtë aludim të përhershëm të boshtit SHBA-Izrael në Gjirin Akba dhe tubacionin sionist në të cilin do të zbatohej marrëveshja e Abrahamit (akordi i shekullit) para se Ansarallah ta varrosë atë ftohtësisht. Një raketë e vetme ishte e mjaftueshme këtë herë dhe kjo "mrekulli" e Ansarallah e cila padyshim përfiton nga aftësitë e veçanta të bllokimit, ka vazhduar të sfidojë Patriotët sauditë, pa u përgjuar kurrë... Por ka një kuptim tjetër që duhet nxjerrë nga postimi në tweeter i Gjeneralit Sarei: Ansarallah tani po teston raketat e tij në tokën Saudite. Kjo do të thotë shumë qartë se tre provincat jugore të Arabisë Saudite që regjimi i Riadit i shkëputi me petrodollarë tridhjetë vjet më parë nga pjesa tjetër e Jemenit po kthehen de facto në atdhe, fiset e tij tani kryesisht po kontribuojnë në atë që Xhizan, Asir dhe Naxhran të bëhen një bazë e pasme për sulmet e mëvonshme kundër regjimit Al-Saud. Por ka edhe më shumë: qielli që regjimi saudit ua ka hapur gjerësisht avionëve izraelitë dhe beson se mund t'i sigurojnë mbrojtje, është qielli më pak i sigurt në të gjithë rajonin. Padyshim, marrëveshja e Abrahamit nuk është më: ​​sepse asnjë gaz nuk mund të largohet nga Deti i Kuq, Gjiri i Akbas apo edhe nga brigjet sioniste pa e dëshiruar Rezistenca. Ky quhet fundi i një iluzioni në të cilin Amerika e Trump bazoi të gjithë politikën e saj në Lindjen e Mesme përpara se të vuante barrën e plotë të dështimit fatal.

 

Tags