Nëntor 29, 2020 08:53 Europe/Tirane
  • Poshtërimi i udhëtarëve të Emirateve në Aeroportin e Tel Avivit

Autoritetet në Aeroportin Ben Gurion të Tel Avivit nuk lejuan dy pasagjerë të Emirateve të Bashkuara Arabe që të hyjnë në territoret e okupuara.

Israel Hume raporton se zyrtarët në Aeroportin Ben Gurion nuk lejuan futjen e dy personalitete të shquara Emiratesë që fluturonin me linjën Fly Dubai për në Tel Aviv dhe kishin ftesë ekskluzive të Modelimit Laser. Ata nuk hynë dhe u kthyen në Dubai me fluturimin e parë në shenjë proteste. Zyrtarët sionistë pretenduan se arsyeja për të parandaluar hyrjen e dy personaliteteve ishte mungesa e dokumenteve. Në lidhje me këtë, zyra e emigracionit e regjimit sionist njoftoi se qytetarët e Emirateve nuk kanë të drejtë të hyjnë në Palestinën e okupuar. Pas kësaj ngjarje, 10 sionistë u ndaluan të fluturonin për në Dubai, përfshirë "Ronin Namni", pronarin e rrjetit "Kafieh Kafieh" dhe një nga biznesmenët më të famshëm sionist. Probleme të tilla midis Emirateve të Bashkuara Arabe dhe regjimit sionist, janë shfaqur ndërsa Ministria e Punëve të Jashtme të këtij regjimi njoftoi të Shtunën vizitën e grupit të parë të turistëve sionistë në Dubai. Marrëveshja për normalizimin e marrëdhënieve midis Tel Aviv dhe Emiratet e Bashkuara Arabe u nënshkrua zyrtarisht në 15 Shtator në Shtëpinë e Bardhë në prani të Presidentit të SHBA Donald Trump.

Tags