Nëntor 29, 2020 19:53 Europe/Tirane
  • Al-Azhar: Bota Islame nuk do të harrojë krimet e Izraelit

Universiteti Al-Azhar i Egjiptit lëshoi ​​një deklaratë në përvjetorin e miratimit të një rezolute të Asamblesë së Përgjithshme të OKB mbi ndarjen e Palestinës, duke theksuar se krimet e Izraelit nuk do të harrohen kurrë.

Sipas Al-Jazeera, Al-Azhar në një deklaratë se theksoi bota arabe dhe islamike nuk do të harrojë kurrë vrasjet, krimet çnjerëzore dhe imorale kundër popullit palestinez. Deklarata e Al-Azhar, e cila u postua në llogarinë e tij në Facebook, thekson: "Këto krime nuk mund të fshihen nga kujtesa njerëzore, pavarësisht përpjekjeve të regjimit okupues sionist për të shtrembëruar historinë dhe faktet historike". Al-Azhar tha në një deklaratë se përvjetori i okupimit të territoreve palestineze, ose ajo që njihet në terma politikë si përvjetori i ndarjes së Palestinës, është ngjarja më e keqe në histori dhe përfshin të gjitha format e shtypjes kundër popullit palestinez, duke përfshirë vrasjet, përdhunimet, torturat dhe shpërnguljet. Al-Azhar gjithashtu i bëri thirrje komunitetit ndërkombëtar të njohë shtetin Palestinez me kryeqytet Jeruzalemin dhe theksoi nevojën për të mbajtur gjallë çështjen Palestineze. Më 29 nëntor 1947, Asambleja e Përgjithshme e OKB miratoi Rezolutën 181, duke aprovuar planin për ndarjen e Palestinës në dy shtete arabe dhe hebraike.

 

Tags