Dhjetor 30, 2020 09:04 Europe/Tirane
  • Palestina i kërkon Këshillit të Sigurimit të ndëshkojë regjimin sionist

Përfaqësuesi palestinez në Kombet e Bashkuara i dërgoi letra të veçanta zyrtarëve të KB duke bërë thirrje që bashkësia ndërkombëtare të merrte një qëndrim të vendosur kundër krimeve të regjimit sionist dhe të ndëshkonte regjimin për vazhdimin e ndërtimit të kolonive sioniste në territoret palestineze.

Sipas Agjencisë së Lajmeve Anatoliane të Mërkurën, Riyad Mansour i dërgoi një letër Sekretarit të Përgjithshëm të KB dhe Presidentit të Këshillit të Sigurimit, duke theksuar se vendbanimet izraelite në Bregun Perëndimor dhe Jeruzalem janë të paligjshme dhe në shkelje të ligjit ndërkombëtar. Përfaqësuesi palestinez në Këshillin e Sigurimit i bëri thirrje komunitetit ndërkombëtar të ndërhyjë në mënyrë që Viti i Ri (2021) të bëhet një vit në të cilin të ndëshkohet regjimit sionist. Riad Mansour paralajmëroi se nëse regjimi sionist nuk ndëshkohet, padrejtësia dhe pandëshkueshmëria e tij do të vazhdojnë të rriten, gjë që do të rrisë vuajtjet e popullit palestinez dhe do të shuajë shpresat për një zgjidhje të drejtë të konfliktit Palestinezo-Izraelit. Përfaqësuesi palestinez në Kombet e Bashkuara, duke iu referuar sulmeve të regjimit sionist ndaj spitaleve dhe zonave të banuara në Gaza, tha se sulmet e regjimit sionist rrezikuan jetën e pacientëve palestinezë, fëmijëve dhe civilëve. Sipas Rezolutës 2334 të Këshillit të Sigurimit të KB, veprimtaritë e ndërtimit të kolonive sioniste izraelite janë të paligjshme; Sidoqoftë, regjimi sionist vazhdon hegjemoninë e tij duke shkatërruar shtëpitë palestineze dhe duke ndërtuar vendbanime sioniste.

 

 

Tags