Shkurt 19, 2021 09:57 Europe/Tirane
  • Numri i trupave të NATO-s në Irak po tetëfishohet

Kreu i koalicionit ushtarak të NATO-s njoftoi të enjten se forcat e koalicionit në Irak janë tetëfishuar.

Jens Stoltenberg, Sekretari i Përgjithshëm i Organizatës së Traktatit të Atlantikut të Veriut (NATO), të enjten në një video konference të ministrave të mbrojtjes të vendeve anëtare tha se numri i forcave të koalicionit në Irak gradualisht do të rritet nga 500 në 4,000 trupa. Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s pretendoi se arsyeja e rritjes tetëfish të forcave të NATO-s në Irak ishte të parandalonte rishfaqjen e ISIS në vend. "Ne kemi vendosur të zgjerojmë misionet stërvitore të NATO-s në Irak për të mbështetur forcat irakiane në luftën kundër terrorizmit dhe për të parandaluar kthimin e ISIS", tha Stoltenberg. "Misioni ynë po kryhet me kërkesë të qeverisë Irakiane," tha ai. ISIS u zhvillua në shumë pjesë të Irakut dhe duhet të sigurohet që kjo të mos ndodhë më. Një rritje e forcave të NATO-s ka të ngjarë të lehtësojë presionin mbi forcat amerikane në Irak.

Tags