Mars 02, 2021 16:43 Europe/Tirane
  • Një autokolonë e forcave amerikane sulmohet në qendër të Irakut

Burimet irakiane kanë njoftuar se një autokolonë e mbështetjes logjistike të ushtrisë amerikane është sulmuar në qendër të Irakut.

Burimet irakiane sot kanë njoftuar se një autokolonë e forcave ushtarake të Amerikës është sulmuar dhe ka pësuar dëme të konsiderueshme në provincën Babel si pasojë e shpërthimit të një bombe e vendosur skaj rrugës.

Akoma asnjë grup nuk ka marrë përsipër përgjegjësinë për kryerjen e këtij sulmi.

Gjatë muajve të fundit shumë herë janë sulmuar autokolonat e forcave ushtarake të Amerikës në Iran me anë të shpërthimit të bombave të vendosura skaj rrugëve.

Autokolonat e forcave ushtarake amerikane kryesisht qarkullojnë nëpër kufijtë e Irakut dhe Sirisë ose Irakut dhe Kuvajtit.

 

Tags