Mars 03, 2021 08:47 Europe/Tirane
  • Netanyahu: Ne po ndryshojmë pamjen e Lindjes së Mesme

Ambasadori i parë i Emirateve të Bashkuara Arabe në Palestinën e okupuar u takua me Kryeministrin e regjimit sionist.

Sipas Fars, media e regjimit sionist raportoi se ambasadori i parë i Emirateve të Bashkuara Arabe u takua me kryeministrin e regjimit sionist në Palestinën e okupuar. Media citoi Ministrinë e Jashtme të Izraelit të thoshte se "Benjamin Netanyahu" u takua me "Mohammad Mahmoud Al-Khajeh" në zyrën e Kryeministrit në qytetin e okupuar të Jeruzalemit ku diskutoi planet e përbashkëta të Tel Avivit dhe Abu Dhabit dhe planet rajonale në të gjitha fushat. "Ne po ndryshojmë pamjen e Lindjes së Mesme (Azinë Perëndimore) dhe asaj të botës", tha kryeministri izraelit në një deklaratë, sipas një deklarate nga Ministria e Jashtme e Izraelit. "Unë u takova me zyrtarë të Ministrisë së Jashtme Izraelite, Noam Katz, drejtorin e përgjithshëm të ministrisë dhe ekipin e tij dhe ne diskutuam një paketë çështjesh, shumica e të cilave ishin diplomatike ", tha Khajeh është ambasadori i parë i Emirateve të Bashkuara Arabe që hyrë në Palestinën e okupuar pas normalizimit të marrëdhënieve midis vendit të tij dhe regjimit sionist verën e kaluar. Ai dje, të hënën zyrtarisht filloi misionin e tij.

Tags