Mars 06, 2021 07:16 Europe/Tirane
  • Dhurata e Papës komandantit të kryengritjes popullore

Gjatë vizitës së tij në Irak, Papa Françesku i dha tespiat e tij njërit prej komandantëve të al-Hashd al-Shabi.

Sipas Agjencisë së Lajmeve Fars, Papa Françesku, udhëheqësi i katolikëve në botë, i dha tespiat e tij Ryan Al-Chaldani, një nga komandantët e Al-Hashd Al-Shabi, gjatë një vizite në Irak.  Ryan al-Chaldani është komandanti i krishterë i brigadës babilonase, e cila operon nën kontrollin e al-Hashd al-Shabi. Faleh al-Fayadh, kreu i organizatës së mobilizimit popullor, ishte gjithashtu i pranishëm në ceremoni.  Pasi arriti në Bagdad të Premten, Papa Françesku u takua me Kryeministrin Irakian Mustafa al-Kadhimi dhe Presidentin Irakian Barham Saleh.  Takimi me Ajatollah Seyyed Ali Sistani, autoritetin e lartëtë Shiitëve Irakianë, në Najaf dhe vizita në qytetin historik të Ur, vendlindja e Profetit Ibrahim (AS), është programi më i rëndësishëm i papës gjatë vizitës së parë të një pape në Irak.

Tags